Hoppa till innehåll

Gratis resor med UL

Just nu är det skyltat på många ställen om att ungdomar mellan 12-18 år kommer att åka gratis i kollektivtrafiken i Uppsala under sommaren. I andra län finns liknande beslut efter ett riksdagsbeslut tidigare under våren. Jättekul för alla ungdomar!

Jag som inte är i den ålderskategorin blev glatt överraskad när jag såg på ULs hemsida att resor med kollektivtrafiken till och från ett besök i vården också är gratis. Det är ingen nyhet, men för mig som vanligtvis använder bilen var det helt oväntat. Efter många resor under året till och från olika mottagningar inser jag att det faktiskt hade funnits pengar att spara. Alla som ska träffa någon i vården (gäller ej kvinnojour eller tandläkare) kan få en 24-timmarsbiljett i UL-appen. Biljetten läggs in tidigast ett dygn innan besöket och fås genom att knappa in sitt personnummer under alternativet lös in värdekod (”redeem voucher”). Detta alternativ hittas på startsidan om man trycker på den vita pilen upp i menyn längst ner i bilden nedan. Klart!

Vi har BVC-tid om inte alltför länge. Jag undrar om det fungerar att få en biljett genom att knappa in sitt barns personnummer? Biljetten är giltig för upp till två vuxna så det kanske går, men jag återkommer när jag har testat!

Just nu får man också en gratisbiljett om man laddar ner den nya uppdateringen av UL-appen och lägger in information om sig själv. Biljetten ligger förladdad i appen och aktiveras när man vill använda den. Efter uppdateringen får man bland annat en lite ”snyggare” startsida, men desto viktigare är den nya möjligheten att betala sina biljetter med Swish. Praktiskt och enkelt!

Uppdatering:
Jag har haft BVC-tid flera gånger och har testat att knappa in barnets personnummer. Man får då en dygnsbiljett för två vuxna (!), men barnet kan åka på det också.

Etiketter:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.