Hoppa till innehåll

Första lektionen som lektionslärare

Jag har undervisat förut på två olika kurser. På den ena har jag varit labblärare och på den andra har jag handlett korta projekt. Men i år provar jag något nytt- att vara lektionslärare!

Jag har förberett mig inför att vara lektionslärare på kursen Molekylär och Statistisk Mekanik (MolStatMek) i minst en månad under sommaren och det kändes väldigt nervöst innan lektionen. Jag som trodde att jag var förberedd sedan lång tid tillbaka fick ett stort utbrott av nervositet, kollade igenom alla anteckningar igen och hittade massor med små detaljer som jag hade missat förut. Helt plötsligt blev det sista-minutensaker som bara MÅSTE göras innan lektionen och jag var både stressad och nervös. Hela vägen till klassrummet fick jag ta djupa andetag och lugna ner mig själv med orden ”det här kommer gå bra!”.

Men när jag väl stod där så gick det inte bara bra, det gick faktiskt väldigt bra! Jag drog över 5 minuter vid halvtid, men var klar 2 minuter innan vi skulle sluta, så tidsmässigt hamnade jag bra. Sedan hade jag bett studenterna om en liten mini-utvärdering som de fick skriva på små post-it-lappar och alla verkade mycket positiv till min lektion. Nu ser jag fram emot nästa!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.