Hoppa till innehåll

Flyg till Malaysia- via Dubai

  • Resa

En dag efter flygolyckan över Ukraina (Malaysia Airlines MH17) var det dags för oss att åka till Kuala Lumpur,  men via Dubai eftersom vi hade köpt biljetter med Emirates.  Resan gick bra, trots viss oro för hur vi skulle göra med fastan ombord. Det är fortfarande Ramadan,  men eftersom vi är på resande fot har vi möjligheten att inte fasta för att ta igen dagen senare.

Första resdagen började redan 18.00 med att vi åkte tåg till flygplatsen. Planet skulle avgå klockan 22.30, så vi fick bryta fastan på flygplatsen.  Flyget var av modell Airbus, rymlig och väldekorerad. Färgerna ingav en känsla av lyx och sätena kändes bredare än vanligt. Skärmen var också stor och behaglig attt titta på. Underhållningsutbudet var ok och prinsen lät sig underhållas hela resan igenom. Maten serverades runt 30 min efter avgång, och prinsen fick även denna gång en barnmåtid bestående av pasta med tomatsås och köttbullar, utan att vi hade behövt lägga någon specialbeställning. Vi vuxna fick välja mellan lamm och kyckling, båda var helt godtagbara måltider.
image

Efter ett par timmar kom vi fram till Dubai, ungefär en timme efter soluppgången. Jag kände att jag inte skulle orka med att fasta, så jag bröt den på flygplatsen. Efter ett par timmars transit gick vi på planet till KL och åkte vidare, denna gång med en 777, samma typ av plan som hade varit med om båda MAS-olyckorna. Skärmarna var mindre i det här planet och sätena kändes också smalare. Jag sov nästan rakt igenom hela flygningen, men lade märke till något intressant- vid avgång blev jag tillfrågad av flygvärdinnan om jag fastade. Alla som fastade på planet fick ett klistrmärke att sätta på stolen. Alla desa passagrare fick sedan en egen liten matlåda att bryta fastan med. Kaptenen annonserade i högtalarna när det var dags för iftar. Tänk om alla flygbolag hade haft den servicen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.