En vecka och redan uttorkad!

En vecka har gått sedan vi kom fram till Kota Bharu i norra Malaysia. Det är helt underbart varmt och skönt här, men kanske lite väl varmt ibland! Vi sover mycket på dagarna och en hel del även på kvällarna och umgås med vänner och familj. Omställningen har gått snabbt även för vår bebis som tycker att varje ny dag är lika spännande då han får utforska sin farmors stora hus.

Dock finns det ett problem- vätskebrist! Jag har vätskebrist och han har vätskebrist. Och för att göra saken värre så vill han inte dricka vatten. Han vill hellre bli ammad! Och jag som redan har för lite vätska som det är! Det är ett stort problem detta, och det känns som att problemet blir värre för varje dag, trots att jag medvetet tänker på att dricka hela tiden och försöker få i honom alla möjliga slags vätskor- vatten, mjölk, saft, ja allt som jag kan komma på. Han dricker några klunkar och sedan vill han inte ha längre. Och då och då kommer han till mig och vill bli ammad istället. När det händer går det heller inte att avleda honom mot andra drycker. Och jag har inte hjärta att se på när han skriker för att han vill ha mjölk. Alltså ammar jag och känner att det blir svårare och svårare att dricka de där extra glas vatten som jag behöver för att fylla på mina egna lager.

Jag har fått tips från vänner att dricka mycket varmt vatten och undvika is, eftersom det gör att jag blir ännu mer uttorkad. Jag tänker prova det och se ifall det blir någon förbättring.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.