Hoppa till innehåll

En ny Xperia?

Snart har jag haft min mobil i hela 2 år och alla vet att det är den ungefärliga livslängden på teknikprylar byggda på 2000-talet. Det innebär att min kära mobil snart behöver bytas ut mot en nyare version. Vilken ska jag välja?

Till att börja med kan jag säga att jag inte är särskilt imponerad av iPhone,  så alla som är intresserad av att läsa artiklar om dem kan sluta läsa här.

Det som jag är mest intresserad av är en mobil med bra kamera, videokamera och videouppspelning. Andra saker är mer av plusfunktioner. Min nuvarande telefon är en Sony Ericsson Xperia Arc som jag har varit väldigt nöjd med hittils. Den blev lite seg efter att jag uppdaterade den till ICS, men i övrigt har allt fungerat väldigt smidigt. De foton som jag har tagit med den har jag kunnat skriva ut med mycket god kvalité. Därför lutar jag mot en Sony-telefon även denna gång och jag har särskilt intresserat mig för följande tre:

Xperia Acro S

Xperia Acro S

Den här telefonen är vattentät och snabb med sin dual core 1.5GHz processor. Den har en 12.1 Mpixel-kamera, Exmor och Mobile Bravia Engine och kan hittas från 3000kr. Vi köpte den till mamma och jag tycker att det verkar vara en helt ok telefon som uppfyller alla mina krav.

Xperia V

Xperia V

Den här telefonen har visats på olika reklamfilmer den senaste tiden. Oftas befinner den sig då i en vattenmiljö. Visserligen har jag inte tänkt bada med min telefon, men en vattentät mobil kan ändå vara rätt användbar. Den här telefonen påminner en hel del om Acro S. Förutom att den är vattentålig och har en dual-core 1.5GHz processor och en 4.3-tums skärm så har den även en 13Mpixel kamera och den nyaste versionen av Mobile Bravia Engine (2). Skillnaderna verkar alltså inte vara så stora, men priset i butik ligger på dryga tusenlappen högre än Acro S: 4200kr.

Xperia Z

Xperia Z

Den nyaste medlemmen i Xperia familjen heter Xperia Z och har en lite annorlunda design jämfört med tidigare modeller. Bland annat har den en 5-tums skärm och levereras med operativsystemet Jelly Bean, uppföljaren till Ice Cream Sandwich. För denna modell har Sony-teamet verkligen jobbat med kameran. Man utlovar perfekta bilder även i dåligt ljus med hjälp av den nya Exmor RS-tekniken som man kan anta är en uppgradering av tidigare Exmor. Självklart är även denna modell vatten-och dammtät. Priset verkar hamna ytterligare en tusenlapp över Xperia V, men exakt prisläge är oklart innan mobilen kommer ut på marknaden under våren.


Etiketter:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.