En bebis i storstan- barnstol, barnvagn och blöjbyten

Vi har nu kommit till Kuala Lumpur, en timmes flygresa från Kota Bharu. Det första jag märkte var att det är mycket varmare i Kota Bharu! KL är svalare. Bussar och byggnader har A/C. Mindre svettigt helt enkelt!

Vi har åkt lite mer kommunalt här och det har fungerat ganska bra. Vi åkte Air Asia sträckan KB-KL och det var väl ok, men väldigt trångt. Väl framme åkte vi buss från flygplatsen till KL Central och det var också trångt, men lyckligtvis somnade den lilla. Han vaknade dock  när vi kom fram och där var det hektiskt ett tag eftersom han inte ville sitta stilla utan gå på upptäcksfärd. Det finns en lite avskild del av KL Central som inte är så välbefolkad. Där fick han springa runt ett tag medan vi väntade på mat.

Barnstol? Sure!

Jag har märkt att de allra flesta restauranger har minst en barnstol som man kan låna. Tyvärr har jag inte sett någon med säkerhetsbälte så vår bebis kan enkelt klättra ur stolen när han blir uttråkad. Men en barnstol utan bälte är i a f bättre än ingen barnstol alls tycker jag. Måltiderna har gått ganska bra eftersom vi har varit två så då kan den ena äta medan den andra distraherar bebis (eller matar honom).

Barnvagn? Kanske inte…

Jag har en enkel paraplyvagn som är helt ok. I veckan testade jag den på riktigt och insåg att KL verkligen inte är en barnvagnsvänlig stad. Trottoarerna har höga kanter och här och där sticker det upp rötter och träd. Det finns stora galler (över brunnar eller avloppsdrän) där hjulen lätt fastnar. Och brunnslock med krokar som extra hinder. Det var praktiskt taget omöjligt att köra vagnen utomhus någon längre tid utan att behöva lyfta upp den eller gå omvägar.

Väl inne i KLCC gick det dock mycket smidigare. Där fanns släta golv och rymliga hissar att åka upp och ned för. Men att ta sig dit och därifrån… Jag rekommenderar nog bilen/taxi för bästa transport med bebis. Eller eventuellt buss om man inte ska åka långt. Varken taxi eller bussar har bilbarnstolar så det gäller att hålla hårt i bebisen för det blir många snabba inbromsningar och snäva kurvtagningar. (Tunnelbanan/LRT är inte heller känd för mjuka inbromsningar.)

Blöjbyten

I de flesta stora shoppingkomplex kan man hitta särskilda rum för blöjbyten, vilket är väldigt praktiskt. Det jobbiga är bara att hitta dessa rum. De är tyvärr inte lika vanligt förekommande som vanliga toaletter. På KLIA hittade vi en, på KL Central hittade vi en annan (efter mycket letande). Vet man inte var de finns kan man alltid fråga i informationen förstås…

 

Det första mötet med storstan har varit ganska positiv. Vi får se hur resten av månaden blir!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.