Hoppa till innehåll

Covid-19: statistik

Vi hade gruppmöte idag och en i gruppen som jobbar med virus nämnde att det nu finns en publicerad studie med statistik på dödlighet från viruset. Jag hittade orginalartikeln och alla som är intresserade kan läsa den här.

I princip visade studien att inga barn mellan 0-9 år har dött (över 400 har smittats), men ju äldre man är desto större är risken. Den åldersgrupp där flest har dött är personer över 80 år (nästan 15%). Andra riskfaktorer är rökning och det verkar ju inte så konstigt med tanke på att ett av symptomen är just svårt att andas. Rökare har oftare skador i lungorna så det verkar rimligt att de drabbas hårdare än andra.

Annars såg det ganska positivt ut. 81% av alla fall är milda med inga eller väldigt milda förkylningssymptom medan totalt 2.3 % av alla som har smittats har dött av sjukdomen.

Den här informationen kanske kan bidra till att lugna ner nyhetsrapporteringen och eventuell panik. Andra rapporter visar att ansiktsmasker inte hjälper om man inte är smittad. Men om man är smittad kan en ansiktsmask hjälpa att förhindra att andra blir smittade. Bara lite extra info 🙂

Ta hand om er!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.