Hoppa till innehåll

Canon PowerShot S95

Jag köpte en kamera till min kära make i födelsedagspresent och jag måste säga att det förmodligen är det bästa tekniska köpet jag någonsin har gjort! Han är visserligen inne i kameror och har kollat upp de olika sorterna som finns. Egentligen så har han redan en systemkamera, men enligt honom är den för bulkig att ta med sig, så han önskade en lite mindre sort som går att ha i fickan. Sagt och gjort så gick vi förbi en fotoaffär i förra veckan och då visade det sig att försäljaren och han var helt på samma spår- en Canon PowerShot S95 var det som gällde!

Jag kan själv inte så mycket om kameror annat än att trycka av och föra över på datorn, men tom jag är imponerad av vad den här kameran kan göra! Den är helt otrolig när det gäller att få skärpa och bra ljus. Även när det är kolsvart klarar den av att ta skarpa bilder med precis rätt ljus. Blixten är klar och väldigt stark. Det finns inställningar för ljusstyrka, ljuseffekter, bildeffekter och allt möjligt roligt. Auto-funktionen fungerar för alla möjliga slags bilder- från kolsvart miljö, till dåliga ljusförhållande (ex. kvällsfotografering i dåligt ljus), till texter och datorskärmar. Sedan finns det fler roliga funktioner såsom ”fota automatiskt vid leende”, ”fota någon sekund efter att någon har blinkat”, fota så att bilden ser ut att vara 100 år gammal. Otrooooligt mycket funktioner och knappar att leka med om man gillar det helt enkelt. Eller bara använda Autofunktionen om man bara vill ta bra foton varje gång.

Hmmm, jag måste nog vara lite ärlig här och säga att jag är lite avis på den här utmärkta presenten jag har köpt och funderar på att köpa en egen i smyg 🙂 Men snäll och omtänksam som han är säger han att jag får använda den här kameran precis hur mycket jag vill… Stort erbjudande egentligen, särskilt när bebisen kommer. Då kommer jag nog att förvandlas till en riktig paparazzi och den där kameran som är meningen att vara hans lär han nog inte få hålla i särskilt mycket 😛

Etiketter:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.