Hoppa till innehåll

Barnsäkrat!

Vår älskling har fyllt 8 månader och en ny period i hans liv har börjat. Han är nu väldigt duktig på att ta sig fram eller dit han vill. Han har tre metoder: krypa, stå och studsa. Varje metod har sin egen plats. Om han vill någonstans snabbt så kryper han. Han kan krypa på plana och lutande underlag och han bryr sig inte om ifall det finns några hinder på vägen- istället för att försöka ta sig runt så klättrar han helt enkelt över det. Det var livsfarligt när vi sov på säng, så nu sover hela familjen på golvet istället för säkerhets skull.

När han var bara en månad eller två yngre än vad han är nu så brukade han titta på vår bokhylla och längtansfullt titta mot de övre hyllorna. Nu gör han sitt bästa för att nå dem. Han ställer sig upp med hjälp av bokhyllan och sedan sträcker han handen så högt han kan och försöker att greppa tag på vad än handen råkar stöta på. Vår bokhylla börjar bli tom på saker eftersom de successivt måste lyftas upp och en bokhylla har faktiskt inte så många extra hyllor som man kan flytta saker på.

Den tredje och roligaste metoden att se på är hans studsande. Han kan studsa ståendes eller sittandes, allt beroende på vad han vill och var han befinner sig. Om han exempelvis vill att man lyfter honom från stolen så studsar han. Samma om han tycker att skeden inte når hans mun snabbt nog. Tur att barnstolen är konstruerad så att han ändå sitter fast i stolen och inte kan ta sig ur själv!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.