Hoppa till innehåll

Barnböcker för muslimska malaysiska barn

Det finns ett par platser som ger mig en sådan där speciell lyckokänsla. Det är en känsla av förväntan. Vad ska jag hitta idag? Vad kommer jag att lära mig när jag har kommit hem?

Jag har varit på en sådan ”tråkig” plats som bokhandeln. Det finns ett par stycken som jag verkligen gillar. Ett av dem är Kinokunya i KLCC. Ett annat är väldigt speciellt för mig. Det är en ganska stor bokaffär som endast hittas i Kota Bharu. Här säljs böcker om Islam, arabiska och malaysiska för skolbarn och vuxna i den här delstaten. Det är en helt fantastisk resurs för både nybörjare och mer avancerade studenter.

Jawi-böcker

Och idag var vi där, på jakt efter nybörjarböcker i Jawi, det malayiska skriftspråket som främst används här i Kelantan i norra Malaysia och i dess grannland Patani i södra Thailand. Jag hittade ganska många, från böcker för barn i 4-årsåldern upp till mellanstadienivå. Jag hittade också doua-böcker för barn som är helt fantastiskt färgglada. Det ska bli så roligt att lära prinsen alla dem (och passa på att lära mig dem själv också en gång för alla!). Och jag hittade illustrerade översättningar/förklaringar till Juz Amma, böcker om adab/muslimsk etikett och illustrerade berättelser om de 25 stora profeterna. Jag är helt lycklig över att ha hittat de här skatterna och kan knappt vänta tills jag och prinsen börjar våra läsövningar och läsestunder!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.