Hoppa till innehåll

Bebiskläder

När vår älskling föddes var han 52 cm lång och använde storlek 50 de första dagarna på BB. Det fanns två typer av bodys att välja mellan- en som man trär över huvudet och en annan som man viker över med en massa tryckknappar. Sorten som man trär över huvudet höll i ungefär 3 dagar, sedan var de omöjliga att få på honom så vi gick över till den andra sorten.

Snabbvuxen

Någon dag efter ankomsten kom mormor och morfar med två stora kassar fyllda med babykläder i storlek 50 och 56. 50 höll tills vår älskling blev ungefär 1,5 månad, därefter var det 56 som gällde fram tills 2,5 månader. Nu är det 62 som gäller. Hur länge till vet vi dock inte. Men bara lugn! Vi har redan flera i storlek 68 på vänt 🙂

Tvätta innan användning!

Sedan är det bara lite jobb med att tvätta allt innan vi använder dem första gången. Rekommendationen är ju att alla plagg tvättas utan tvättmedel en gång för att eventuella kemikalier som ligger på ytan ska försvinna. Eftersom jag inte orkade ta med alla kläder till tvättstugan fick min lösning bli att dränka alla kläder i en badbalja och låta dem blötas upp ordentligt en dag innan jag sköljde av och vred ur dem en och en.

Storleksstrul

Innan jag tvättade kläderna klippte jag bort alla lappar och lade märke till en sak-man kan tydligen inte lita helt på storlekarna på etiketten för varje märke (H&M, Lindex, KappAhl, mm) har sin egen storleksbeteckning. Och vissa märken är inte ens konsekventa med sina egna märkningar! Till vänster syns ett exempel från Lindex.

Stort TACK!

Tack till alla som har gett vår älskling alla dessa (och andra) underbara plagg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.