Hoppa till innehåll

Äntligen snö!

Igår snöade det först första gången i Uppsala den här vintern och idag kom det massor med härlig kramsnö!

Det är inte många saker i Sverige som jag saknade i USA, men snö är definitivt en av dem. Jag klarar mig jättebra utan de kyliga temperaturerna större delen av året och regn är inget jag känner större kärlek för, men SNÖ är en sådan där sak som jag saknade riktigt mycket, särskilt mitt andra år i Kalifornien. Det första året åkte vi ju iväg i oktober när det var kallt och ruggigt så det var jätteskönt att landa mitt i värme och sol. Men julhelgen var konstig med gröna trädgårdar och konstiga juldekorationer. Det andra året kändes dock värre, med ett halvår hemma och ingen julstämning alls.

För mig är snö en nostalgitripp tillbaka till barndomen. Barnen hade pratat om snögubbar i USA och jag hade förklarat att i SVERIGE, där finns det snö så vi kan bygga egna snögubbar. Vore inte det roligt? Så idag passade vi på efter inskolningen på förskolan. Det hade hunnits samlas ganska mycket snö på vår altan, så det blev tre små snögubbar som fick vakta vår altan. Barnen hade jätteskoj och jag hade nog minst lika roligt!

Men nu på eftermiddagen har temperaturen ökat och jag ser snögubbarna smälta bort där de står. Tråkigt, men jag räknar med nya snart nog!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.