22 månader- Amningsstopp

Snart har de två första åren gått och amningen har fungerat alldeles utmärkt hela vägen. Självklart fanns det ett litet glapp när jag var inlagd ett par månader efter födseln, men i övrigt har det gått väldigt bra.

Amningskupa

Det började för nästan två år sedan med amning var tredje timma dygnet runt. Sedan när vi började ge smakportioner och riktig mat blev det färre och färre tillfällen. Till slut ammades det bara när han skulle sova- en gång på dagen och en gång på kvällen. Och så ett par gånger under nätterna förstås. Men de senaste månaderna har jag medvetet försöka att avvänja honom. Först genom att säga att man inte ammar på dagen. Då reducerades det till en gång när han skulle gå och lägga sig på kvällen och ytterligare en eller två gånger om han vaknade under natten. Sedan började vi göra så att hans pappa började natta honom varannan kväll. Dessa kvällar fick han inte heller något om det inte var så att han vaknade under natten.

Nu har han slutat helt och det var nog ett par veckor sedan han blev ammad senast- främst för att han var sjuk och då vill han alltid snutta lite. Med två månader kvar till hans andra födelsedag måste jag nog säga att jag är nöjd med min insats och med hur allt har gått, trots allt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.