Hoppa till innehåll

Amning

Jag har fått höra alla möjliga historier om hur ont det gör att amma och hur man får feber de första dagarna, men för mig så fungerade det från dag 1. Jag har kunnat helamma sedan födseln och det har fungerat jättebra. Ingen smärta och ingen feber.

Viktigt med rätt amningsteknik

Säkert hade jag tur i och med att jag var kvar på BB ett par dagar efter födseln och sköterskorna där visade precis hur jag skulle göra och vi fick in tekniken på en gång. Det kan faktiskt var knepigt att göra rätt i början, men det viktigaste för mig för att se till så att han gapade stort innan jag förde in bröstet, annars blev det lätt att han sög på vårtan istället för att ta tag i vårtgården. Suger han på vårtan gör det jätteont efteråt- det riktigt svider! Men om han tar taget i vårtgården så flödar mjölken jättebra utan att det gör ont alls.

Några problem ändå…

Dock hände det ändå under en period av några dagar att älsklingen började bitas eller gnaga efter att vi hade börjat ge honom en napp. När han var ungefär två veckor gammal så började han suga på allt möjligt som hans mun kom åt och det slutade med lila sugmärken både i mitt ansikte och på hans arm. Så vi köpte napp och det fungerade jättebra! Han sög på den och var nöjd. MEN allteftersom tiden gick så började han behandla mina bröstvårtor som nappen och det gjorde ONT! Lösningen blev att köpa en större napp så att han vande sig vid större storlek och det fungerade mycket bättre. Sedan dess är det en fröjd att amma!

Rätt kläder för rätt tillfälle

För att kunna amma på ett praktiskt sätt behöver man en bra amningsbh eller topp. Mina favoriter kommer från H&M och både linne, topp och bh fungerar jättebra. Är jag hemma har jag bara linnet på mig. Kommer det gäster använder jag toppen och om jag går ut använder jag bh i kombination med toppen. Det har fungerat jättebra och man kan amma diskret då bebisens huvud täcker eventuella delar av bröstet som skulle kunna titta fram.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.