40 dagar- nu kan jag äta normalt!

Nu har 40 dagar gått och jag kan äntligen äta normal mat igen! Bland Malayer så finns det en tradition av att de nyblivna mammorna har vissa saker som de inte bör äta för mammans och barnets skull. Vad man inte får äta verkar variera mellan områden och familjer, men klart är att man inte får äta

  • kokosmjölk
  • ananas
  • pumpa
  • friterad eller oljig mat

Däremot ska man äta ”varma” saker, dvs ingredienser som värmer upp kroppen såsom svartpeppar och ingefära. Ugnsbakade rätter rekommenderas. En annan konstig regel är att man inte får äta uppvärmd mat, utan mat ska ätas så snart den är färdiglagad och sedan får man inte ta mer, utan man äter endast det som finns på tallriken (roligt, eller hur?).

Nu kan jag äta sånt här om jag vill!

Resultatet har blivit att jag ätit ångkokta potatisar och morötter med ugnsbakad lax och mjölk- eller hollandaisesås två gånger om dagen nästan varje dag i 40 dagar! I början åt jag ångkokta ärtor och broccoli också, men vi märkte snabbt att älsklingen fick magknip, stackarn… Så även om jag får äta vad jag vill nu så blir det ändå inte riktigt så. Allt som orsakar gas kan jag ju försöka hålla mig ifrån, om inte annat för att slippa se vår älskling bli helt knallröd i ansiktet och anstränga sig för att prutta ut all den gas som han har fått i sig med mjölken!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.