Hoppa till innehåll

3-månaderskontroll

Nu har vår älskling både hunnit med ett läkarbesök och sin 3-månaderskontroll. Läkarbesöket gick ganska smärtfritt. Det var mätning och vägning som vanligt och sedan klämde doktorn lite och tittade och sedan var det klart. Alltsammans gick på mindre än 10 minuter.

3-månaderskontrollen var lite värre. Det var vägning och mätning som vanligt- men också dags för vaccinering. Och inte nog med att älsklingen blev stucken- han blev stucken TVÅ gånger! En spruta i vardera lår administrerat hyfsat simultant av två sköterskor. Vaccinet var för difteri, stelkramp, kikhosta, Hib (Haemophilus influenzae typ B), polio, pneumokocker och hepatit B. Massor i ett med andra ord. Vår stackars älskling blev helt förskräckt efter någon sekund och började vrålskrika och gråta, stackarn. På kvällen fick han också feber, men den gick ner efter att vi gav honom en alvedon-supp.

Nu mår älsklingen finfint igen och det enda som är kvar efter vaccinet är att han har kommit på att han kan vrålskrika, så nu gör han det lite då och då- bara för att han vet att han kan!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.