Hoppa till innehåll

3 anledningar till varför jag undviker Coca Cola

Idag när Coca Cola finns i var och varannat hem känns det kanske lite konstigt att säga att man inte dricker Coca Cola (om man nu av någon anledning inte gör det). Här ger jag ett par anledningar till varför jag undviker Coca Cola.

Hälsoskäl

Coca Cola är inte bra för tänderna. Det innehåller mycket socker som gör hål i tänderna och fosforsyra som ger frätskador på emaljen. Visserligen kan man laga hål, men har man fått frätskador så har man dem livet ut (eller tills man får nya tänder), vilket kan innebära problem med ilningar i tänderna när man dricker eller äter varmt eller kallt.

Coca Cola använder sig av en sockerkulör som kan vara cancerframkallande. I USA har detta färgämne bytts ut, men i andra länder finns dessa kvar.

Etiska skäl

Coca Cola är inte kända för att vara jobba etiskt. Det finns rapporter där de har satt upp fabriker i utvecklingsländer som har sugit åt sig allt det lokala rena vattnet och i gengäld släppt ut förorenat vatten som har förpestat jorden och gjort det omöjligt för lokalbefolkningen att fortsätta odla sina grödor.

Religiösa skäl

Då och då dyker det upp rykten och rapporter om att en av ingredienserna i Coca Cola är alkohol. Allt som oftast förnekar företaget den här uppgiften, men på senare tid medger de att det kan finnas naturlig alkohol p.g.a fermentering av drycken.

Det finns många alternativ till Coca Cola- varför fortsätta stödja detta varumärke?

Etiketter:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.