Hoppa till innehåll

V.40- njurstensanfall igen?

Under förra graviditeten hade jag besvär med njursten under större delen av graviditeten. Den här gången hade jag varit förskonad från det, men kvällen innan beräknad förlossning fick jag ett anfall igen.

Efter förvärkarna i förra veckan var det ganska lugnt i ett par dagar. Sammandragningarna slutade (eller så slutade de i a f att kännas av) och även bebisen kändes lugnare efter att ha sparkat på som en galning hela dagen efter förvärvärkarna. Men så på kvällen innan beräknad födelse kände jag något som kändes som ett njurstensanfall. Eftersom det var så sent i graviditeten gjorde det mig lite orolig med tanke på vad som hände under den förra graviditeten. Jag ringde in till förlossningen och de sade åt mig att komma in på en undersökning. På plats satte de ett CTG som såg bra ut, men på plats fick jag ett nytt anfall så jag fick en tid nästa morgon för ett ultraljud. Nästa dag åkte vi dit tidigt på morgonen, fick ta ett nytt CTG för att sedan vänta flera timmar på ultraljudet och ett nytt besök på förlossningsavdelningen. Vid ultraljudet sade läkaren att det inte såg ut som att det fanns några stenar i urinvägarna men att bebisen låg väldigt lågt så förmodligen kom trycket därifrån. Det var alltså bara att vänta ut det. Samma besked fick vi när vi kom till förlossningen så efter en hel dag av väntande på sjukhuset kunde vi åka hem och vila- och vänta lite mer. Men när tänker bebisen dyka upp?

Mer om denna graviditet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.