Hoppa till innehåll

V.37- sammandragningar

Jag var hos barnmorskan på min vanliga kontroll och fick veta att allt pekar åt rätt håll igen!

Förra besöket var ingen höjdare då många värden hade börjat sjunka, men det verkar som att jag har lyckats ta igen det jag förlorat och dessutom kommit ikapp igen. Järnet har varit ganska lågt under hela graviditeten, men nu har det börjat öka lite. Blodtrycket var så lågt förra gången att det var förvånansvärt att jag ens kunde stå och gå. Den här gången var det mer normala  tryck. Vikten hade stått helt stilla i två veckor, men det kompenserade jag för med råge de senaste två veckorna. Allt som allt- jättebra!

Nytt för denna gången är att jag har börjat få sammandragningar. De började egentligen lite smått för ungefär två veckor sedan, men de senaste dagarna har jag känt av dem nästan hela dagarna. Sammandragningar känns som att magen blir hård, håller sig hård en stund för att sedan långsamt släppa. Och sedan kommer det igen. De gör oftast inte ont, men ibland händer det att en sammandragning får bebisen att röra på sig ordentligt och då blir det ofta så att jag får ta en ordentlig djupandning efter luft. Det händer ganska oväntat, så ofta reagerar omgivningen på det och frågar vad som hände. Lite pinsamt ibland, men oftast är det inte så mycket mer med det. Vid besöket hos barnmorskan noterade hon både sammandragningarna och att bebisens hjärtslag har börjat lugna ner sig. Eftersom bebisen redan har varit fixerad i drygt två veckor så tog hon det som att bebisen var redo att komma ut. Inte mig emot!

Mer om denna graviditet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.