Hoppa till innehåll

30 veckor och yr, men 75% klart!

Det har varit en lång graviditet och på många sätt har det varit jobbigare och mer utdraget än den första.

Kanske beror det på att jag har haft ett väldigt hektiskt halvår med resor, jobb och flytt. Kanske är skillnaden att jag redan har en liten som tar tar mer energi än han ger.

Illamående

Eller så är det alla krämpor jag har fått känna av den här gången som jag lyckligtvis slapp förra gången. Det värsta har nog varit illamåendet som varade i nästan 4 månader. Från det att jag fick beskedet tills nästan mitten på andra trimestern var jag nästan konstant illamående. Räddningen blev diverse godisar, men även dessa har fått varieras. Ett tag var det bara sött som gällde. Werthers original, men sockerfritt. Jag gjorde slut på en ask varannan dag ungefär! Sedan blev det mjuka kryptoniter med sur och salt viol. Och sedan lakrits. Massor med djungelvrål och finsk lakrits. Men till slut försvann illamåendet och godisätandet med det.

Fosterrörelser

Sedan hade jag någon vecka som var ganska lugn. Inget illamående och inga andra problem. Men så för en vecka eller två sedan kom det något nytt. Bebisen som tidigare bara varit aktiv på nätterna när jag sov började helt plötsligt bli mer aktiv på dagarna och nu är den lilla igång dygnet runt känns det som. Det bökas och snurras och sparkas hela dagarna och även på nätterna om jag råkar lägga mig fel. Men det är en skön känsla ändå, att känna alla rörelserna därinne och trots att det ibland kan bli riktigt våldsamt med mycket knuffande och skuffande så trivs jag.

Yrsel

Den senaste veckan har det dock blivit lite mer problematiskt. In i vecka 30/31 har jag plötsligt blivit yr och svimfärdig och i förra veckan fick jag be en kollega att skjutsa hem mig eftersom jag först hade blivit yr och direkt efter hade det börjat svartna för ögonen. Även sittandes kände jag mig yr och svimfärdig så jag gick och lade mig i soffan i ett av fikarummen. Det hjälpte dock inte heller och jag började känna mig smått orolig, så när jag hade fått skjuts hem kunde jag lägga mig i sängen hemma och sova en liten stund. Det kändes bättre efteråt, men hela helgen blev jag lätt yr och tillbringade mesta tiden i sängen.

Nu känns det lite bättre, men jag är glad att det snart är över och jag kan knappt vänta tills jag får se det nyaste tillskottet i familjen!

Mer om denna graviditet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.