Hoppa till innehåll

Teplantage i Munnar

  • Resa

Nu har vi nått den sista sträckan av vår Indienresa och den tillbringar vi i den sydvästra spetsen av Indien, i delstaten Kerala, innan vi åker tillbaka till Sverige igen.


Morgonen efter bröllopet tog vi det lite lugnt innan vi åkte till flygplatsen i Vijayavada där vi tog flyget till Kochi. Vi åkte med ett inhemskt lågprisbolag som kallas SpiceJet och det blev lite förvirring under resans gång. Först var flyget (såklart) försenat. Sedan stod det på biljetten att vi skulle byta plan i Chennai. När vi kom fram till Chennai blev vi dock tillsagda att stanna kvar på våra platser. Sedan framkom det att samma flygplan skulle ta oss till Kochi men vi var tvungna att byta plats så att det matchade våra boardingkort. Lurigt, men ändå smidigare än att gå av och på ett nytt plan!

WP_20160218_17_09_26_Pro_LI

Vi kom fram någon timme senare och från flygplatsen åkte vi och åt middag på en restaurang innan vi åkte vidare till boendet- ett homestay som visserligen såg ganska trevlig ut, men med en annorlunda standard jämfört med tidigare boenden.

Jag och min familj fick ett rum med en säng och en madrass på golvet i ett sovrum som var mindre än det jag hade när jag var tonåring :). Men det gick bra och badrummet (det första man kollar in när man är utomlands) var ok! Morgonen efter tog vi en hyrd buss till Munnar som ligger uppe i bergen. Där checkade vi in på ett nytt hotell innan vi åkte på upptäcksfärd.

WP_20160220_09_14_09_Pro_LII närområdet fanns en fantastisk natur att se. Det fanns en jättefin moské som låg uppe i berget men som vi tyvärr inte hade tid att besöka. Vi åkte till en teplantage med tillhörande museum. Därifrån åkte vi vidare till en stor damm där prinsen fick prova på att rida en häst. Det var en ganska nervös upplevelse för mig, för det fanns liksom inga som helst säkerhetsmekanismer i samband med ridningen. Föraren plockade helt enkelt upp prinsen och satte honom på hästryggen. Sedan sade han åt mig att gå ifrån hästen, tog selen och ledde den bort. Tusen tankar gick genom mitt huvud: Vad händer om han ramlar av (han hade ingen hjälm!!)? Hur långt tänker de gå? Vad händer om prinsen blir kidnappad? Var är de? När kommer de tillbaka? Hur länge tänker de vara borta egentligen?

Men till slut fick jag syn på dem igen och prinsen var helt extatisk. Allt hade gått bra och priset var rimligt för en så lång ridtur. Vi var nöjda och kunde ta oss vidare till nästa plats som var en utsiktsplats där man hade en fin utsikt över vattnet. Där blev det massor med gruppfoton innan vi gick på bussen igen och tog oss till nästa destination- uteplantager. Det hade redan börjat skymma när vi kom dit, men folk hoppade ändå glatt av och tog bilder bland buskarna. Till slut kom vi tillbaka till hotellet och därifrån var det gångavstånd till stan, så vi gick ut och åt innan vi passade på att shoppa.

Imorgon är det full fart igen, så nu är det läggdags!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.