Hoppa till innehåll

Rurouni Kenshin

  • Nöje

Nu när livet har börjat återgå till det normala har jag också kunnat titta mer på TV på kvällarna när vi lägger barnen och när de har lagt sig. Jag är lite ledsen över att många av de kinesiska serierna jag tittade på i USA inte är tillgängliga här, som King’s Avatar och Word of Honor. Generellt sett verkar det inte finnas så mycket kinesiskt i det svenska Netflixutbudet och det är riktigt synd! Men istället har jag hittat lite fler japanska filmer.

Just den här veckan har jag gått igenom en serie på 5 delar som heter Rurouni Kenshin. Filmerna är baserade på en gammal japansk manga-serie om Kenshin Himura, en ung samuraj som bestämmer sig för att han inte tänker döda mer efter att det gamla Shogunatet har fallit i Japan. Tyvärr är det många som inte tycker om den nya regeringen med kejsaren i toppen och dessa får Kenshin slåss mot.

Serien är underhållande och innehåller långa sekvenser där huvudpersonen slåss med ett specialtillverkat svärd. Gillar man kampsportscener är den här filmserien något alldeles speciellt. Jag tror att ungefär hälften av varje film visar när huvudpersonen Kenshin och hans vänner slåss. Det är riktigt snyggt gjort!

Resten av filmerna visar på relationer mellan Kenshin och hans vänner och de som har bestämt sig för att Kenshin är roten till allt ont. Som jag förstår det följer filmserien den ursprungliga mangaserien troget och de som är intresserade av att läsa originalet efter att ha sett serien har därför möjlighet att göra det!

Etiketter:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.