Hoppa till innehåll

Flaskor, honung och torn

Nu är älsklingen nästan ett år gammal och han har haft riktigt otur med hälsan. Han har blivit sjuk med feber och hosta. Stackarn har inte velat äta och har blivit magrare för varje dag. Jag köpte hostmedicin för att lindra hostan och valde TeraHoney eftersom jag tänkte att den skulle smaka bättre. Men sedan kom jag på att jag hade läst någonstans att barn inte fick äta honung pga risken för spädbarnsbotulism. Efter lite research fann jag dock att riskperioden endast var upp till 6 månader, så det var visst ingen fara trots allt.

Nu vid nästan ett år så är det tydligt hur finmotoriken börjar justeras. Älsklingen bygger gärna torn och tränar hand-öga-koordinationen. Han har blivit riktigt bra på det och kan tillbringa många minutrar med att lägga en kloss på tornet och ta bort det igen om och om igen.

Vi har också köpt en ny vattenflaska med sugrör eftersom han har varit sjuk. Tanken var att han själv skulle kunna bestämma när han vill dricka och inte behöva vänta på att vi ger honom vattnet, men hittils har det inte varit så lyckat. Han har testat att stoppa sugröret i munnen, men sedan har det inte hänt mycket mer… Kanske när han känner sig frisk igen!

Etiketter: