Hoppa till innehåll

Problem med kommentering

Jag installerade en plugin på den här siten för över ett år sedan som hjälpte mig att bli av med alla spam-kommentarer. Jag brukade få hundratals spamkommentarer varje dag, men efter installationen slapp jag rensa både inbox och spamkommentarer här på siten. Problemet var bara att alla andra som har försökt att kommentera inte har kunnat göra det. Felmeddelanden har dykt upp och jag har aldrig fått se meddelandet innan det tagits bort.

Men nu ska det vara åtgärdat. Jag har installerat en annan plugin och testat kommenteringsfunktionen så jag vet att meddelanden inte automatiskt tas bort. Det återstår dock att se hur många spam-meddelanden jag kommer att behöva rensa varje dag :).

Gör mig glad! Kommentera! 😀

Etiketter:

14 kommentarer till “Problem med kommentering”

 1. Salam syster
  Jag och maken funderar att åka till malaysia för första gången.
  Har du några tips/råd till oss?
  Vilken stad skulle du rekommendera?
  Vad ska vi tänka på?
  Pratar folk engelska någorlunda bra?
  Vad ska vi akta oss för? Är det ”bra tid”/väder att åka i slutet av januari?
  Någon bra site att läsa/förbereda sig?

  Jag vet att det är många frågor med jag är inte från asien och bara mellanlandat i malaysia, aldrig turistat!

  Tack på förhand

  1. Salam!

   Vad roligt att du vill åka dit!
   Malaysia är ett rikt land på sevärdheter och vart ni ska åka beror helt på vad ni vill göra och hur länge ni kommer vara där. I Malaysia kan alla engelska, så man kan ta sig runt ganska enkelt, särskilt i storstäderna. Om ni vill shoppa är huvudstaden ett bra tips, Kuala Lumpur. Om ni vill se stränder och natur kan ni åka till Borneo eller till någon av öarna på öst- eller västkusten, exempelvis Langkawi, Perhentian eller Pangkor Island. Hotell kan man boka allteftersom. Billiga priser kan man få genom exempelvis Booking.com. Du kan söka lite på min site genom att använda taggen Malaysia och se om du hittar något intressant. Det finns också berättelser från studenter som har varit där på SMA Summer camps hemsida (http://summercamp.muslimskaakademiker.se).

   I slutet av januari tror jag nog att vädret kan vara stadigare, men i december så regnar det varje dag (se min post som heter Regnperiod).

   Undrar du något mer är du välkommen att fråga! 🙂

 2. Tack kära syster för ditt snabba svar och tips. Jag ska absolut söka i din blogg och läsa berättelser från stundenter inshaAllah. En fråga dock ang stränderna du nämnde, är det folk som solar/badar där eller är det tomma ständer där jag som praktiserande muslima kan känna mig bekväm att gå till och njuta av naturen : )

  Tack än en gång, jag återkommer säkert med frågor : )

  Ps! Grattis till din utbildning. Jag för min Specialist tjänstegöring nu och har inte ångrat mig en dag, alhamdullelah : )

  1. Tack så mycket!
   Vad valde du att specialisera dig inom?

   Jag vet att på Langkawi kan man hyra sin egen lilla ö eller delar av en ö där man kan vara själv och njuta av livet. Jag tror att SMA-studenterna har skrivit något om det, så kolla in SummerCamp-portalen!

   /Yasmin

 3. Salam igen syster!

  Nu har vi planerat vår semester inshaAllah. Det blir några dagar i KLCC, några dagar i Taman negara (gå i skogen, mycket myggor?) och några dagar i Langkawi.
  Ett par frågor till dig om det är ok.
  Kan man betala med visakort i andra ständer (som vi åker till) annat än kuala lumpur, eller är det cash som gäller?
  Sedan undrar jag om du tipsa om vilka mediciner som är viktiga att ta med?
  Tack så hjärtligt på förhand

  Hälsningar

  1. De flesta shopping malls och butiker tar kort, men man ska vara lite försiktig med att svepa kortet eftersom det kan bli skimmat. Bättre då att ta ut pengar på de lokala bankomaterna och använda kortet i nödfall. ICAbanken har exempelvis bankkort som man kan ta ut pengar med kostnadsfritt.
   Myggor kan man nog alltid räkna med i de malaysiska skogarna. Tyvärr härjar både malaria och dengue, så tänk på att använda långärmat och långa byxor. Myggmedel (exempelvis ”Mygga”) kan också användas. De flesta läkemedel som finns i Sverige finns även i någon variant på de malaysiska apoteken. Maginfluensamedicin kan dock vara bra att ha med sig om man råkar på det, exempelvis Imodium plus.
   Hoppas att ni får en fantastisk semester!

 4. Salaam kära syster.
  Tack så hjärtligt för ditt snabba svar. Är det enkelt att växla pengar? Tänker om jag tar med mig kronor, är det enkel och säkert att växla pengar i Malaysia? Vill helst inte skaffa mig ett till bankkort…min bank tar 35 kr att ta ut per gång…så det blir billigare att växla där om det inte är alltför svårt.

  Och förresten brukar det finnas safe box på hotelen eller ska man ta med sig pass och pengar överallt.

  Tack så hjärtligt för alla dina råd.

  Hälsningar

  1. Det borde finnas växlingskontor på flygplatsen, men jag har faktiskt aldrig växlat där. Innan jag skaffade ICAbanken brukade jag hämta ut pengar på ett malaysiskt bankkontor. Då kan man ta ut mer och betalar bara kostnaden en gång.

   Jag brukar bara ha med mig så mycket pengar som jag behöver för dagen när jag går ut, men å andra sidan har jag ofta bankkortet med mig ifall att jag behövde mer än jag hade räknat med. Identifikation är alltid bra att ha med sig, men snarare än att ha med er passen överallt kan ni ta papperskopior på fotosidan av passen och bära runt på dem istället.

   Lycka till!

   /Yasmin

 5. Tack ska du ha för dina noggranna svar! Verkligen skönt att ma kan fråga en som vet!
  Allah bless and take care

  Hälsningar

 6. Salam igen Yasmin!

  På lördag åker vi inshaAllah och der ser jag fram emot!

  En fråga!

  Var kan man köpa hijabi vänliga kläder i Kuala lumpur? Nån specific mall/street som du rekommenderar? Tänker på lite längre klänningar av tunnare material/sjalar etc

  Vad skulle du köpa med dig från Malaysia, tänker på om något som är mycket bättre i pris där jmf med här och som är värd att ta med sig!…

  Tack på förhand!

  1. Salam!

   Hoppas att ni har haft det bra i Malaysia!

   SOm du säkert har märkt nu går det att handla kläder vart som helst 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.