”Mama, pish!” och ”Mama comey”

Min son är fortfarande inte fyllda 2 år och 4 månader, men redan verkar han ha hemligheter för mig. Hur ska jag annars tolka det?Min son Skype-ar med sin pappa varje kväll. Tidigare brukade jag sitta med och lyssna, för mesta delen av tiden sade han inte så mycket. Det var mest hans pappa som pratade och han tittade och log. Numera pratar de dock med varandra. Det blir konversationer på 15 min eller längre och ibland har jag ingen aning om vad de säger till varandra! Ibland startar jag bara upp samtalet och går sedan ifrån för att passa på att göra sådant som jag behöver göra ifred. Men det har då hänt (flera gånger) att när jag kommer tillbaka in i rummet där han sitter och pratar med sin pappa så trycker han bort mig med sin lilla hand och säger ”Mama, pish”, ungefär som han säger till katten när han vill att hon ska försvinna.

Det är klart att jag blir lite nyfiken- varför vill han inte att jag ska höra vad han säger till sin pappa? Eller berättar hans pappa hemligheter för honom? Eller vill han bara ha exklusiv tid med sin pappa?

Jag förstår det här med privatliv, men så tidigt? Är det verkligen normalt?

Sedan hände något jättekul för någon vecka sedan. Jag hade hittat ett par örhängen som jag inte har använt på flera år. Jag satte på mig dem och frågade min lilla älskling om de var fina (=comey). Varpå han tittar på mig, ler och svarar ”Mama comey” (Mamma är fin). Mitt hjärta smälte såklart… Var lär han sig sådana här saker? Är det sådant han får lära sig av sin pappa under de där privata samtalen? Eller är han helt enkelt en naturbegåvning?

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.