Hoppa till innehåll

Katy Perry Fireworks och Roar

  • Nöje

Jag tittade på årets Super Bowl half-time show och hörde Katy Perrys Fireworks. Och jag fick en känsla av att ha missat något. Jag har inte hängt med alls i musikvärlden de senaste åren. Jag vet hur Katy Perry och Taylor Swift ser ut, men vilka deras sånger är? Senaste jag hörde från Taylor var Love Story och We are never ever getting back together (som tydligen handlade om en kille från One direction, vars sånger jag aldrig har hört). Katy Perry känner jag till från Last Friday Night (som jag hörde genom att lyssna på Glee). Och det är väl ungefär det jag känner till. (Ok, vart vill jag komma?)

Men efter att ha hört Fireworks kände jag som sagt att jag hade missat något. Texten slog an något hos mig. Kanske var jag lite nere den morgonen och låten fick snabbt mening. Så jag lyssnade på den på repeat. Och på kvällen fick prinsen den på hjärnan. Så den har gått ganska mycket den senaste månaden. Efter lite fler genomlyssningar av hennes låtar ”hittade” jag Roar som har både en riktigt bra text och en underhållande video. Och även den gillades av prinsen. Jag gillar båda två nästan lika mycket. För musiken såklart, men allra mest för texterna. Var var Katy när jag var tonåring?

Från Roar:

I used to bite my tongue and hold my breath
Scared to rock the boat and make a mess
So I sat quietly, agree politely
I guess that I forgot I had a choice
I let you push me past the breaking point
I stood for nothing, so I fell for everything

Från Fireworks

Do you ever feel like a plastic bag
Drifting through the wind, wanting to start again?
Do you ever feel, feel so paper thin
Like a house of cards, one blow from caving in?

Do you ever feel already buried deep six feet under?
Screams but no one seems to hear a thing

Från YouTube:

http://youtu.be/-eN4I4f5rKs

Etiketter:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.