Idre Fjäll och Lövåsgården

Vi har varit i Idre och på Lövåsgården för en ”kickoff”. Det har varit fyra dagar, varav 2 fullspäckade med skidåkning. Det var fantastiskt roligt!

På måndagen körde vi upp från Uppsala. Vi lämnade Uppsala runt 9-tiden och anlände vid 17-tiden. Vägen var ganska bra fram till Älvdalen. Sedan blev det isigt och när det blev mörkt vid 16-tiden körde jag ganska försiktigt. När vi var nästan framme började det dessutom snöa och vägen blev ännu lite halare. Men vi kom fram tryggt och säkert och vi hann lämna våra saker på rummet och vila en liten stund innan det blev dags för middag och efterföljande ”vetenskapliga diskussioner”.
image

Nästa morgon var det frukost klockan 8 och inte en minut tidigare! Ett par personer från gruppen försökte att ta sig in tidigare, men det var låst, så de fick snällt vänta. Direkt efter frukost åkte vi ner till Idre fjäll. Det tog ungefär 30 min från Lövåsgården och fastän det var halt gick bilturen bra. Väl på plats skulle halva gruppen hyra skidor och det tog säkert en och en halv timme att få alla ut genom dörren och in i snön. Vi hann åka i en timme innan det var dags för lunch och vädret var helt fantastiskt. Jag blev sjukt imponerad av våra nybörjare- gruppen består numera mestadels av utlänningar som aldrig förut har stått på ett par skidor, men de satsade och lärde sig verkligen hur de skulle göra och jag tror att alla hade en väldigt rolig dag. Liftarna stängde vid 16 och det var ungefär den tid vi åkte därifrån tillbaka upp. Återigen var det middag med efterföljande väldigt trevliga diskussioner. Vi satt alla på soffor och stolar runt ett bord och samtalen gick i alla riktningar. Jag gick och lade mig ganska sent, lite efter midnatt, men det fanns de som gick och lade sig ännu senare. De sista gick inte i säng förrän lite innan 6 på morgonen, men imponerande nog kom de upp vid 7 och stod i backen till 9.30!

Den andra skiddagen började jag med carvingskidor, men efter ett åk kände jag att knäna inte pallade så jag bytte till snowboard. Jag hade kommit överens med en av killarna om en privatlektion och det var hur kul som helst! Jag tränade på att bromsa i ungefär en timme och jag kände att jag nästan hade nått dit när vi slutade. Dock föll jag (så klart!) flera gånger under den där timmen. Första gången slog jag i svanskotan och det gjorde SJUKT ont. Killen som var med mig kom fram och sade ”Det där gör du inte igen”. Men såklart, nästa gång jag föll slog jag i samma ställe igen. Det var inte förrän efter det som jag förstod hur jag skulle ramla så att jag inte skulle slå i något och därefter kom självförtroendet. Fantastiskt kul!

Vid lunchtid åkte vi tillbaka till Lövåsgården för lunch. Det bjöds på frasvåfflor med grädde och olika syltsorter och utan att överdriva kan jag nog påstå att de var helt fantastiska! Efter lunch åkte jag långfärdsskidor och det var minst lika kul som att åka nerför. Vi var två personer som började på ett 2.5km-spår och halvvägs mötte vi två till som hade åkt på 5-km-spåret så vi åkte den sista biten tillsammans. Det blev fina bilder och en rolig upplevelse.

Eftermiddagen avslutades med bastu och badtunna och det var precis vad mina muskler behövde för att mjukas upp igen. Att sitta utomhus i en varm tunna medan solen går ner och i gott sällskap- jag tror att jag kommer minnas det med glädje en lång tid framöver.

Den sista natten var också en uppesittarkväll och jag hade väldigt trevligt den sista kvällen också. Maten var god- alla middagarna var jättebra balanserade och det kändes faktiskt jättebra. Även frukostarna var klart godkända. Och nedervåningen där vi spenderade nätterna var jättemysig med en varm brasa.

På torsdag morgon åkte vi hem efter frukost, men vi stannade till i Mora på vägen för att se Zorn-museet och äta lite mat. Sedan stannade vi till i Nusnäs för lite souvernirshopping. Jag köpte en Morakniv medan flera andra köpte dalahästar. Vi lämnade Lövåsgården vid 9 och var tillbaka i Uppsala först vid 18-tiden, alltså bara en timme senare än på ditvägen. Men det kändes som mycket längre tid, eftersom vi var så trötta från allt vi hade gjort.

Nu är jag hemma igen, men om någon timme så är jag på väg ut- denna gång blir det varmare breddgrader!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.