Jag gjorde högskoleprovet för ungefär 10 år sedan. Det gick ganska bra då och jag kunde använda resultatet till att komma in på massor med roliga kurser på olika högskolor och universitet i Sverige.

Dessvärre är provresultatet bara giltigt i 5 år, så jag tänkte att jag skulle försöka igen och se vad jag får. Bättre än förra gången hoppas jag, men med tanke på att min gymnasiematte inte är helt färsk så får vi se vad som händer.

Just nu sitter jag och väntar på att det sista provtillfället ska börja. Fyra prov har klarats av- två textdelar och två mattedelar. Förutom det första delprovet har det nog gått ganska bra. Jag var lite för noggrann och fick brist på tid på räknedelarna så jag fick skynda mig igenom kartdelen och hann inte gå tillbaka till de uppgifter jag hade hoppat över, så jag missade säkert båda uppgifterna jag hade hoppat över när jag fick chansa hejvillt. Det var knappt att jag hann föra över alla svar till provhäfte! Jag lärde mig dock från den erfarenheten och vid andra provet hann jag klart med 5 (!) min tillgodo. På läsdelarna gick det däremot jättesnabbt att bli klar. Jag hade mellan 20-30 min tillgodo på dessa delar och hade inget att göra när jag var klar, så jag passade på att powernappa lite i min stol eftersom man inte får lämna salen.

Nu ska jag in igen, för snart börjar det. Just nu vill jag bara att allt ska vara över. Det har varit en lång och ganska utmattande dag och jag är faktiskt redan ganska slut i huvudet…