Hoppa till innehåll

Hauck Duett 2 syskonvagn

Vi har två små barn i familjen nu och för att kunna transportera dem på ett smidigt sätt har vi behövt köpa in en syskonvagn.

Vi tittade på många olika vagnar, men hittade väl egentligen ingen som verkade perfekt för oss. Jag var sugen på Buggaboos Donkeyvagn där barnen sitter bredvid varandra och där vagnen kan skjutas ihop och bli en enkelvagn om bara ett av barnen ska med. Prislappen på vagnen var dock mycket avskräckande så den blev det inte.

Min man gillade inte den breda modellen utan ville hellre ha en vagn där barnen sitter en ovanför den andra. Han hittade Hauck duett 2 och köpte den. Vi fick den hemlevererad i en ganska stor låda. Vagnen var hopfälld och kom med två sitt-moduler och två regnskydd. Den ena sittmodulen sätts i anslutning till korgen undertill och blir då en sittplats där barnet kan ha benen i korgen. Den andra sittmodulen kan fällas ut och blir då till en liggkorg där man kan ha ett mindre barn. Korgen har inget foder så en madrass behöver köpas till om man vill försäkra sig om att bebisen ligger mjukt.

Jag provade att köra vagnen inomhus först i vardagsrummet. Handtaget kan justeras så att den passar den som kör vagnen. Modulerna är också enkla att sätta fast och ta loss. I vardagsrummet kändes vagnen mycket lätt och var lättmanövrerad och enkel att svänga med även med två barn i. Det var faktiskt mycket imponerande. Även utomhus fungerade den bra, ända tills snön kom. Då blev det ordentliga problem. Vagnen har konstruerats för att vara mycket lätt, men det verkar påverka hur robust den är. När det är motstånd på vägen så känns vagnen lite vinglig. Stöter framhjulen i något (som lite tjockare snö eller en trottoarkant) så kommer inte vagnen att studsa tillbaka eller komma förbi hindret, utan istället vill den gärna tippa framåt. Någon gång har jag nästan tappat balansen när vagnen håller på att tippa fram innan jag har lyckats trycka ner handtaget igen och stabilisera den. Vagnen är alltså mycket skön att köra inomhus och ute när det är bra väglag, men den verkar inte riktigt vara anpassad för svensk vinter.

Att köra två barn är lika enkelt som att köra ett barn. Dock är det lite klurigt att få in barnet i den undre sittplatsen om man har den övre korgen fastsatt. Jag har fått lyfta in honom från sidan och lyfter ut honom på samma sida. Just nu fungerar det väl, men när han blir större kommer jag få låta honom kliva in innan jag sätter fast den övre sittkorgen. Har man två barn i vagnen har man dock inget lastutrymme alls i vagnen. Ska man ha med något så får man lägga det i en ryggsäck och ta med sig. En väska som hänger på vagnen fungerar inte eftersom barnets huvud är ungefär där väskan skulle vara.

Allt som allt är det en fungerande vagn. Den är praktiskt och lätt och har allt man skulle önska från en syskonvagn (utom lastutrymme). Dock skulle jag inte vilja köra den nästa vinter och jag tror att det kan bli problematiskt att få in det äldre barnet i den undre sittplatsen när det blir äldre. Men just nu fungerar den och jag tror att jag kommer använda den mycket under sommaren och i höst.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.