Hoppa till innehåll

Halsfluss återigen

Ibland känns det som att jag borde ha opererat bort halsmandlarna för åtminstone ett år sedan. Men tyvärr. De är kvar och halsflussen är tillbaka. Det betyder ytterligare en veckas antibiotikakur. Tre gånger om dagen i tio dagar. För om jag glömmer så kommer det genast tillbaka. Halsont och jobbiga nätter tills bakterienivån sjunker igen. Vem vill utsätta sig själv för det?

Hur vet man då att man har halsfluss?

Det börjar med ont i halsen, för mig i samband med extremt mycket nysningar. Halsen blir röd. Vita prickar syns på halsmandlarna. Men det säkraste resultatet fås efter att ett halsprov har gjorts på vårdcentralen. När bakterierna är bekräftade är det bara att börja äta penicillin. Och efter två dagar har det halsonda mer eller mindre försvunnit.

Där befinner jag mig nu. Imorgon hoppas jag kunna vara tillbaka på jobbet/i föreläsningssalen igen. Det är flera obligatoriska moment som jag behöver närvara på. Men det hade varit väldigt skönt att få vila ut i ett par dagar till, tills dess att kroppen känner sig frisk också, inte bara halsen.

Etiketter:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.