Hoppa till innehåll

Galaxy Tab 3 Kids

Vår lilla prins fyller snart 3år och han har önskat sig en egen ”Flyer” nu när min har gått sönder. Mormor och Morfar har en vanlig Galaxy Tab som han har fått låna, men han gillar inte den lika bra eftersom den är stor och svår att bära med sig.Han fick syn på en Galaxy Tab 3 Kids, en gul 7-tums surfplatta med ett plastskal som har ett handtag och ville ha den, så vi beställde den på nätet och har nu fått den.

WP_20140311_006Sedan vi beställde den tills dess att den kom fram har han frågat efter den varje dag (två dagar), och när den äntligen kom blev han väldigt exalterad. Vi öppnade den med en gång och han började genast experimentera.

WP_20140311_012Något han gillar speciellt mycket är de små temafigurerna som är ständigt återkommande. Det finns en hund, två katter och en apa som hoppar fram när man inte gör något med plattan, bara för att göra det livligare.

Hur fungerar det?

Det finns två lägen på den här plattan. När man öppnar upp den hamnar man direkt i barnläget. Där finns de förvalda apparna och man kan enkelt lägga till nya och ta bort de appar som man inte gillar. Därifrån kan man gå till det ”vanliga” Samsung Android-läget som är densamma som i vilken Samsungplatta som helst. Där kan man använda Youtube, Google Play, kalender, e-post, osv.

Barnläget

I barnläget kan man ställa in vilka appar som ska synas på ”framsidan” och hur länge barnet kan använda plattan. Det finns tre lägen- ingen begränsning, begränsa tid samt begränsa mellan vilka tider den kan användas.

Batteritid

Plattan fungerar ganska länge och behöver egentligen bara laddas varannan dag om den inte används hela dagen. Eftersom prinsen inte har med sig plattan till förskolan, utan spelar mest på kvällen så fungerar det at bara ladda varannan dag.

Pris

Vi köpte den på elgiganten online eftersom den inte fanns i butik och priset var 2000kr+ inkl frakt.

Betyg

Både han och jag är väldigt nöjda med den här surfplattan som trots allt bara är en surfplatta med lite färdiginstallerade program och möjlighet att begränsa hur länge han leker med den. Först tänkte jag att han kanske skulle tycka att den är barnslig om något år, men då är det bara att skaffa ett annat skal. Plattan kommer fungera i minst 2 år om det bevaras i det där plastskalet eftersom det klarar av stötar väldigt bra. Jag kan definitivt rekommendera den här plattan till andra 2-3-åringar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.