Hoppa till innehåll

Fortsatt halsfluss

Det är nu torsdag och jag hade hoppats att vara tillbaka på jobbet idag. Men så blev det inte riktigt.

I söndags natt började symptomen att dyka upp. Gradvis gick det från obehag till smärta i halsen när jag svalde. Jag tog en alvedon. Och det hjälpte inte. Sedan en ipren. Och det lindrade lite. Men natten gick väldigt långsamt och jag somnade först vid 4-tiden på morgonen. Klockan 8 vaknade min prins och klagade på att han hade ont i halsen. VAB-dag. Sedan kändes det bättre under måndagen innan det blev mycket värre på tisdagen. Så på tisdag natt ringde jag till 1177 och de hänvisade mig till närakuten så att behandling kunde påbörjas så snart som möjligt. Men eftersom jag var ensam hemma och prinsen redan hade somnat bestämde jag mig för att ta en överbliven Kåvepenin som jag hade kvar från en tidigare halsfluss och hoppas på det bästa.

Som tur var hade maken bestämt sig för att komma hem och han tog över hushållet kort efter ankomst igår förmiddag. På eftermiddagen åkte vi till vårdcentralen och både jag och prinsen blev testade. Jag fick ta ett halsprov för att bekräfta stafylokockerna och han fick ta ett blodprov. Mitt prov kom tillbaka positivt medan hans var negativt. Det betyder att jag har en bakterieinfektion i halsen (tonsillit eller halsfluss) och han har en vanlig förkylning med halsont.

Idag, efter 5 doser av penicillin och massor med värktabletter känner jag att smärtan börjar ge med sig. Men kuren är totalt 10 dagar och det gäller att fullfölja den om man inte vill riskera att bakterierna kommer tillbaka. Det blir jobbigt, i och med att Ramadan börjar på lördag eller söndag, och då har bara halva kuren gått…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.