Hoppa till innehåll

Första veckan på läkarprogrammets termin 2

WP_20140820_002 Jag har precis blivit antagen till läkarprogrammet i Uppsala, men eftersom jag känner igen mycket av det som man går igenom de första två terminerna har jag ansökt om tillgodoräknande av delar av kurserna. Tanken är då att jag sedan ska kunna parallelläsa de första två terminerna T1 och T2.

Intressant nog så börjar T2 en vecka innan T1. Jag har varit på uppropet och lärde känna ett par personer från min klass och de verkar alla vara väldigt trevliga. Det känns såklart väldigt roligt! Samma dag fick jag beskedet att jag har fått tillgodoräkna mig ungefär halva första kursen på T2, så för mig börjar kursen ordentligt först från och med i mitten eller slutet av oktober,  så det kändes väldigt skönt!

En kul grej (och kanske lite läskig) var att jag fick vara ute på vårdcentral redan fjärde dagen på programmet. I Uppsala har de något som kallas professionell utveckling (PU) som löper som en strimma genom de första fyra terminerna. Där är man ute på vårdcentral en gång i månaden och en gång i månaden är man på BMC och övar. Just för mig blev första tillfället av PU på vårdcentral och min grupp hade då redan varit ute 4 gånger tidigare. Men de i gruppen var schyssta och hjälpte mig så att jag hängde med i alla moment. Jag hade jätteroligt! Vi lyssnade på varandras hjärtan och lungor och övade på att ta blodtryck.

Eftersom det är stor sekretess runt patienter kommer jag inte att berätta något om vad jag såg eller hörde på vårdcentralen, men sammanfattningen av dagen var att det var både spännande och lärorikt och jag längtar tills nästa tillfälle!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.