Hoppa till innehåll

En joggingtur och stay-at-home order

Jag saknar att röra på mig men i början på förra veckan fick jag en ursäkt för att gå en längre sträcka – jag skulle plocka upp skolfoton från min sons skola som ligger ca 30 min gångväg bort. Jag tänkte att jag skulle passa på och jogga eftersom jag inte har gjort det på jättelänge.

På vägen till skolan gick det ganska bra och på vägen hem tog jag det ändå lugnare och valde att gå eftersom mina skor inte är gjorda för att springa i. Det kändes som att jag kunde få skoskav om jag fortsatte att jogga i dem. Trots att jag tog det relativt lugnt större delen av vägen fick jag värk i knäna när jag kom hem. Det gjorde ont när jag vek benen och satt på golvet – på båda sidor, men mestadels på höger knä. Det var en smärta som jag aldrig varit med om förut. Vanligtvis får jag kramp i vaden om jag rör på mig ovanligt mycket efter en längre tid utan att ha tränat. Men den här smärtan höll i sig i flera dagar innan det till slut försvann av sig själv. Jag misstänker att det var skorna i kombination med hård asfalt som orsakade smärtan, men jag hoppades ändå att jag skulle kunna få fler tillfällen att gå ut och jogga.

Stay at home-order

I torsdags fick vi dock ett alarm på alla våra mobila enheter om att San Mateo County där Redwood City ingår nu har infört Stay-at-home order, vilken påminner om Shelter-in-place som infördes i våras. Man kan gå ut för att handla och för läkarbesök, men i övrigt bör man stanna hemma. Den nya ordern gäller i tre veckor och syftar till att hålla sjukhusen öppna. Numera har sjukhusen mindre än 15% kapacitet i Bay Area och i Santa Clara county där Stanford sjukhus ingår fanns det bara 35 intensivvårdsplatser i början på veckan. Det kan låta som mycket, men det har varit en stadig ökning av både antal sjuka och sjuka i behov av sjukvård de senaste veckorna.

Men nu börjar åtminstone arbetsplatserna stänga ner. Skolorna har tagit jullov och även universitetet är nedstängd. Många icke-essentiella arbetsplatser tar också julledigt. Men det i sig är kanske inte heller jättebra, för inför julen har många tid att laga mat själva. När vi var i affären i slutet på förra veckan var den full med människor. Jag tror inte att jag har sett så mycket människor i en mataffär under pandemin. Det var omöjligt att hålla avstånd, men alla hade i alla fall på sig sina masker. Jag antar att den här synen mötte fler personer runtom i landet och hoppas att det inte leder till ytterligare en boom av döda människor lagom till nyår. För visst vore det tråkigt att behöva begrava farmor och farfar så kort tid efter att ha firat högtiderna med dem?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.