Hoppa till innehåll

Boys over Flowers

  • Nöje

Boys over flowers är en manga som har dramatiserats på olika språk. Det finns en variant på Netflix som heter Meteor Garden och en annan som heter Boys over Flowers. I princip är det samma berättelse men med olika skådespelare och på olika språk.

Efter att ha tittat på The Inheritors förra veckan rekommenderade Netflix Boys over Flowers, vilket är den koreanska versionen. Huvudpersonen i The Inheritors, Lee Min-ho spelar även här en av huvudpersonerna som ledare för gruppen F4. Serien räknas som hans genombrottsroll och var en oerhörd succé när den kom ut 2009.

Vad handlar serien om?

Boys over Flowers handlar om en fattig flicka som räddar livet på en mobbad pojke på en elitskola när hon är där för att lämna av kemtvätt från det familjeföretag hon hjälper till i. Som belöning får hon ett stipendium så att hon får börja på skolan och även om hon till en början är helt ointresserad av att byta skola får hon veta att där finns en pool där hon kan simma, vilket är hennes favorithobby.

På skolan finns det en grupp på fyra pojkar som gemensamt kallas för F4. Ledaren för gruppen är arvtagare till ett stort affärsimperium där skolan de går på ingår. Han och hans vänner är antingen rika eller har talang och alla tjejer på skolan tycker att de är de snyggaste killarna i skolan. F4s ledare styr skolan genom att placera ut röda kort hos det offer som han tycker förtjänar det och en dag blir även den fattiga flickan målet för hans mobbning.

Serien följer deras äventyr över en längre tid där vi får lära känna medlemmarna i F4 och även flickan och hennes familj och vänner.

Serien är underhållande och jag drogs snabbt in i berättelsen. Soundtracket lyssnar jag fortfarande på när jag jobbar. Om du vill testa på något nytt kan detta vara något för dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.