Hoppa till innehåll

The Inheritors / The Heirs

  • Nöje

Jag har blivit lite trött på amerikansk media och amerikanska filmer, så jag tänkte testa något nytt. Netflix föreslog The Inheritors, en koreansk serie som påminner väldigt mycket om Gossip Girl. Jag slukade hela serien på ett par dagar och fick mersmak, så jag påbörjade en annan koreansk serie, minst lika beroendeframkallande. Men den serien tar jag i ett annat inlägg. Här tänkte jag berätta mer om den här serien.

Vem handlar serien om?

Serien handlar om en ung fattig flicka som heter Cha Eun-sang. Eun-Sang bor med sin mamma i Korea medan hennes syster studerar i USA och hon drömmer om att få åka dit, eller i alla fall att lämna sitt nuvarande liv och påbörja något nytt. Eun-sangs mamma jobbar som kock hos en rik familj medan hon själv jobbar extra så mycket som hon kan efter skolan. En dag får de ett brev från hennes syster som ber om pengar då hon ska gifta sig. Eun-sang tar tillfället i akt och bestämmer sig för att själv åka till USA för att lämna över pengarna.

Väl framme i Los Angeles visar det sig att hennes syster inte alls ska gifta sig och att hon inte lever det drömliv som Eun-sang har föreställt sig. Efter att ha letat igenom sin systers resväska för att hitta pengarna utanför det café där hon jobbar springer hennes syster iväg och kvar står Eun-sang utan någonstans att ta vägen, och utan pengarna, helt förkrossad. I cafét ser dock en ung man hur allt utspelar sig. Hans kompis tittar ut och ser Eun-sang, springer ut och tar en påse från hennes väska och springer bort. Eun-sang springer efter och det slutar med att påsen går sönder, och han får en allergisk reaktion från bönpulvret inuti. Den unge mannen och Eun-sang följer med till sjukhuset där en polis tar hennes pass och frågar var hon bor. Den unge mannen kommer till undsättning och säger att hon är hans flickvän. Därefter åker han för att lämna av Eun-sang hemma hos hennes syster, men ingen är hemma. Istället erbjuder han henne att bo hos honom tills polisen ringer och hon får tillbaka sitt pass.

Det visar sig att mannen bor ensam i ett fantastiskt stort och luxuöst hus med utsikt över havet…

Hela serien är på 20 avsnitt och sänds på Netflix. Det är gulligt, och intressant att titta på och det finns många karaktärer att följa. Efter att ha tittat igenom hela serien och en annan serie har jag börjat om på denna eftersom det var många saker jag missade första gången när jag blev förvirrad av alla karaktärer och hur de hängde ihop. Serien följer Eun-sang och den mystiska unga mannens liv i ett år och vi får träffa deras vänner och fiender, föräldrar och syskon och lära känna dem bättre medan de navigerar sina liv genom de förväntningar som andra har på dem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.