Hoppa till innehåll

2 år 2 månader- massor med treor :)

kartongböcker

Mammor är bra på att framhäva sina barns färdigheter och framgångar, men kom igen- visst är det kul att se hur barnet växer i både kropp och sinne?De senaste veckorna har min tvååring varit intresserad av cyklar. Han kan inte gå förbi en cykel utan att vilja ta på den. Särskilt små cyklar. Så vi köpte en trehjuling till honom som han älskar! Hittils har vi inte varit ute med den, så han kör runt runt i vardagsrummet istället. Han tjoar och skrattar och självklart ska katten ligga på flaket! Fast det ju lite svårt att hålla en katt på ett flak om den inte vill…

Det har också gått snabbt framåt med ordförrådet. När han fyllde två köpte jag en bok som innehöll 9 små kartongböcker fulla med djur. Det var under den tiden när han fortfarande bara talade med ett ord per mening. Nu tittar han nästan uttråkat igenom alla böckerna. Han kan nästan alla ord. Fast det förstås. Nu talar han ju också med tre ord per mening. DET har varit en rolig utveckling. Från ”MAMMA!!!” (för nästan allt) till ”Mamma ’do” (Mamma- sova!) till ”Mamma ’do ’dik” (Mamma! Sov Mig).

Och han älskar att räkna. Han räknar från 1-10 på tre olika språk- och kan det arabiska alfabetet från alif till dal (med vissa bortfall). Jag har inte lärt honom det latinska alfabetet ännu, men det kommer nog snart!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.