Hoppa till innehåll

WordPress 5.0 och Twenty Nineteen

Den nyaste versionen av WordPress har släppts. WordPress 5.0 med Gutenbergeditorn har mötts av blandade känslor hos WordPresscommunityn. En del tycker att det är på tiden att man får större möjligheter att utforma layouten på sina sidor och inlägg utan kodningskunskaper. Andra menar att det redan finns motsvarande alternativ i plugin-form.

Det har varit en lång resa hursomhelst från den första WordPress-versionen till denna och bara mellan de senaste större uppdateringarna har det varit 4 års väntetid (WordPress 4.0 kom ut 2014 och 3.0 kom ut 2010).

Fokuset på denna uppdatering har varit editorn som är blockbaserad, vilket innebär att man nu kan skapa sin egen layout redan i editorn, utan externa tillägg.

Till exempel kan man, som i det här stycket, alternera mellan en och flera kolumner.

Det här är å andra sidan ett exempel på hur ett citatblock kan se ut.

Självklart kan man fortfarande formatera hur alla citat på sin sida ser ut, men det kräver lite kodningskunskaper.

Poängen är att det blir mycket enklare att se i förväg hur ett inlägg eller en sida kommer att se ut till slut- användarvänligheten har definitivt ökat, vilket är mycket positivt.


Nu återstår bara att se hur många tillägg och teman som man behöver uppdatera då alla ska anpassa sig till den nyaste versionen.
Etiketter:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.