Hoppa till innehåll

Windows Phone 8.1 developer preview

Jag har väntat i flera veckor nu på att den officiella versionen av windows phone 8.1 ska släppas till min telefon, men fortfarande har inget hänt. Det verkar som att det nya operativsystemet har kommit ut på flera marknader redan, mestadels för Nokia Lumia-mobiler. Därför tänkte jag att den version som nu finns som beta (eller developer preview) borde vara stabil nog att ladda ner och installera.

Det tog flera timmar att ladda ner och installera uppdateringen eftersom det inte är en installation, utan 3 eller 4 filer som ska laddas ner och installeras sekventiellt. Efter att allt var klart märkte jag dock flera nya saker. Bland annat finns det nu ett notifikationscenter på samma sätt som i androidtelefoner som man sveper nedåt för att öppna den. Det finns en batterihanterare, minneshanterare och andra småfunktionaliteter som är väldigt användbara.

 

 

En annan ny funktion är möjligheten att lägga 6 live tiles på rad även för små skärmar. Man kan lägga en bakgrundsbild och den kommer synas igenom alla livetiles som har konfigurerats för att fungera med den här funktionen. Vidare kan man också justera volymen beroende på om det är en app eller ringsignal.

De funktioner som jag gillar bäst är dock förbättringar i kameran och kalendern. Jag vet inte vad de har gjort, men det känns som att kameran som jag tidigare var väldigt nöjd med har blivit ännu bättre! De har lagt till olika filter och funktioner, och det blir väldigt bra! Kalendern har förbättrats både i vecko-och månadsvyerna. Istället för de irriterande pyttebokstäverna som ingen kan läsa i månadsvyn finns det nu helt enkelt streck som visar att det finns en händelse inlagd den dagen. Stilrent och intuitivt! Veckovyn är också ren, enkel att hantera och med en väldigt bra översikt för precis allt som händer under veckan.  Man behöver inte ens växla till dagsvyn för att få en mer detaljerad överblick av dagens händelser. Veckovyn är nu definitivt min favoritfunktion i kalendern!

Allt som allt är jag nöjd med den här uppdateringen och hoppas att den officiella uppdateringen kommer ut snart!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.