Hoppa till innehåll

Wallenbergs postdoctipendium till Stanford universitet

I vintras sökte jag ett stipendium till Stanford universitet från Knut och Alice Wallenbergs stiftelse. Stipendiet gäller i två år i USA med möjlighet att söka ytterligare två år i Sverige.

För att kunna söka stipendiet behöver man hitta en värd på Stanford som är intresserad av att ta emot en. Sedan behöver man komma överens med sin värd om vad forskningsprojektet kommer att handla om för att kunna skriva ihop sin forskningsplan. Värden skriver också ett brev där det beskrivs vad man kommer att tillföra på Stanford. När man har dessa två bitar behöver man också två rekommendationsbrev. Allt skickas sedan in till stiftelsen genom deras ansökningsportal.

Igår fick jag besked om att jag var en av de personer som fick ansökan beviljad, vilket innebär att jag kommer försöka åka i slutet på året. Det känns såklart väldigt roligt och mycket spännande, men samtidigt är det väldigt mycket att tänka på i och med att jag planerar att flytta med hela familjen. Det kommer bli ett äventyr och jag tänker försöka dokumentera det på bloggen som vanligt.

Häng med oss på resan genom taggen postdok!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.