Hoppa till innehåll

Våren är här!

Vi är i slutet av en långhelg. Idag var det Martin Luther King Jr-dagen, vilket är en av många politiska helgdagar som finns här. Och lagom till helgdagen blev himlen blå och vädret varmare. Nu känner man att våren är här, och det känns faktiskt som April eller Maj hemma i Sverige.

Vaccinationer

Men trots det fina vädret är det fortfarande inte mycket folk ute och rör sig. Det är såklart viruset som spökar, även om vaccinationerna har kommit igång även här. Det går dock långsamt, och än så länge är det mest vårpersonal och en del äldre som har fått vaccinet i Kalifornien. Bay Area är fortfarande under Stay-at-home-order och de flesta icke-essentiella företagen är antingen stängda eller har folk som jobbar hemifrån.

Helgjobb (igen!)

Jag är dock fortfarande på labbet och jobbar på, numera även under helger, fastän jag försöker att låta bli! Men ibland blir det så när man jobbar på labb. Vissa saker måste göras klart innan man kan ta uppehåll. Så var det exempelvis i förra veckan när jag muterade proteiner. Det slutade med att jag tillbringade två timmar på labbet även på lördag eftermiddag innan jag slutligen kunde frysa in mina nybildade plasmider och ta resten av helgen av. Det behövdes, för jag har en hel del hushållande att ta tag i.

Elektronisk vårstädning

En sak som jag kom att tänka på när jag höll på med mitt hushållande är hur mycket bilder jag tar utan att regelbundet rensa. Jag har massor med mindre bra bilder (suddiga, dåligt ljus, etc.), men istället för att direkt radera dem har jag bara låtit dem vara i mobilen. Så nu när jag börjar få slut på utrymme inser jag hur mycket enklare det hade varit att bara radera de dåliga bilderna direkt efter att jag hade tagit dem. Men vårstädningen var framgångsrik! Nu har jag samlat ihop de bästa bilderna i fina online-album och flyttat filer jag inte använder men som jag ändå vill behålla till platser där de inte tar upp mitt hårddiskutrymme. Med andra ord har jag haft en väldigt produktiv långhelg och jag ser fram emot att se hur effektiv jag kan vara under resten av veckan!

Den här veckan lyssnar jag på

Jonghyuns ”Lonely”, ”End of a day” och ”Hyeya (Y si fuera Ella)”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.