Hoppa till innehåll

The King – eternal monarch

  • Nöje

Det är Koreafeber hos mig just nu. Efter att ha tittat på The Inheritors och Boys over Flowers rekommenderade Netflix The King – eternal monarch. Precis som med de tidigare serierna spelas huvudpersonen av Lee Min-ho och speciellt för denna serie är att rollen skrevs specifikt för honom.

Vad handlar serien om?

The King – eternal monarch handlar om en parallell värd där Korea aldrig blev uppdelad och den nuvarande kungen av Kungadömet Korea är en ung man älskad av folket. Han blev krönt som 8-åring efter att hans far blev mördad av hans halv-farbror. 25 år senare sker underliga saker runt honom och en dag öppnar sig en portal och han hamnar i dagens Sydkorea. Serien följer honom när han lär sig hur de parallella världarna rör sig i rum och tid och hur han navigerar i de båda världarna.

Serien är underhållande och man får en känsla av en saga där det finns en charmig prins på en vit häst, förutom att han är en ung kung istället med absolut makt, även om han delegerar den makten till sin premiärminister och parlamentet. Lee Min-ho gör mig inte besviken, men desto roligare denna gång är det att se skådespelaren Woo Do-Hwan som spelar flera roller, en som kapten för kungens privata guard, och hans dubbelgångare i den parallella världen. Det är två väldigt olika karaktärer och roligast är det att se dem när de möter varandra. Hans närvaro ger en lite lättare ton i serien och det blir mindre kärlekshistoria och mer en äventyrsberättelse. I och med att det är så många delar i berättelsen var jag tvungen att titta igenom den två gånger för att kunna hänga med i alla handlingar. Men det gör inget, för jag tyckte att det var en bra serie.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.