Hoppa till innehåll
FAMILJELIV

Semestertider!(?)

Vi är inne i mitten på juli och äntligen är det semestertider och efterlängtad ledighet. Eller?

I helgen var det Eid al-Adha och här i Uppsala hade vi riktigt tur med vädret. Trots att väderleksrapporten hela veckan hade sagt samma sak – regn hela dagen – så var det soligt och relativt varmt större delen av dagen. Det var jätteskönt att få sitta ute efter så många dagar med mulet och regn!

Sommarplanering

Den här veckan är den sista planerade veckan som jag jobbar. Jag försöker avsluta två manuskript och experiment för ett tredje så att jag kan skriva ihop även den. Och sedan är det tänkt att jag ska vara ledig resten av juli och början på augusti.

Men redan nu verkar det inte riktigt som att planeringen kommer hålla, varken början på ledigheten eller slutet på den. För behöver jag verkligen 4 veckors semester? Kanske räcker det med två eller tre? Jo, när jag tänker efter så är jag nog hellre ledig i fyra vekor nu under sommaren och två veckor till under julledigheten. Det behövs faktiskt tid till återhämtning, men ännu viktigare – ordentligt med kvalitetstid med barnen.

Undervisning

Tidigare i veckan blev mitt preliminära undervisningsschema för första perioden efter sommarlovet färdigt. Det är föreläsningar som ska förberedas och lektioner som behöver uppdateras från förra terminen. Det kommer säkert inte ta jättelång tid att förbereda allt, och kanske är det också bättre att förbereda passen allteftersom kurserna löper, när jag vet vilka mina studenter är och vilka förkunskaper de har, så att den kan anpassas lite mer enligt deras behov. Kanske klarar jag av att ta lite fler dagar av och njuta även av sensommaren?

Andra projekt

Även om tre projekt nu är så pass färdiga att de ganska snart kan skickas in har jag många fler i min pipeline som behöver avslutas och några som är i startgroparna. Det hade varit helt fantastiskt om jag även kunde ta dessa projekt till slutstadiet i början på hösten så att även de kan skickas in i slutet på året, men det är nog lite väl ambitiöst att tro att det kommer gå, med undervisning och en mer definitiv COVID-våg i antågande. Men så ser min att-göra-lista i alla fall ut just nu. Sedan ett halvår tillbaka har det känts som att jag alltid har mer att göra än jag möjligtvis kan hinna med. Kanske får mitt nästa nyårslöfte bli att sätta mer realistiska mål?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.