Hoppa till innehåll

Schrödinger Inc

Konferensen har varit väldigt intressant hittils. Den första dagen berättade jag om tidigare och efter det har det varit en hel del andra väldigt intressanta föreläsningar och efteraktiviteter.

Den här gången har jag träffat och pratat med ett par roliga personer på Schrödinger som är ett företag vars produkter jag använder på jobbet. Jag blev bjuden på lunch av Woddy Sherman som är vice VD på Schrödinger och det var riktigt kul att få bolla lite med honom om deras programvaror och om mitt arbete. Han var en väldigt trevlig person och han bekräftade de observationer jag hade gjort om deras program. Det fanns ingen prestige i det, utan han bekräftade de svagheter som jag påpekade och föreslog att vi skulle delta i workshops och annat som de arrangerar i Sverige. Jag blev förvånad över att de höll något där överhuvudtaget, men det visar på att det är tillräckligt många som använder deras program för att de ska investera sin tid hos oss.

Efter lunchen passade jag på att titta på den stora utställningen. Det mesta var ganska ointressant för mig, men det fanns ett par ganska intressanta program och manicker. Det första som fick mig att stanna till var ett nytt molekylärt ritprogram som hittils bara finns på iPad men som är tänkt att vidareutvecklas till alla pekdatorer. Det är mest en kul grej just nu (tänk att rita en hel molekyl med den manicken, det skulle ta minst en kvart att få till det…), men ändå något som säkert kommer att slå i framtiden när allting görs med fingret istället för med tangentbord och mus.

Det andra stället var Schrödingerbåset där jag pratade en liten stund med en av deras utvecklare, Timothy (”Tim”) Keefe som demonstrerade deras 3D-glasögon (och gav mig ett par för att han tyckte att jag skulle ha dem ;)). Det var riktigt roligt att prata med alla Schrodingermänniskor, de verkar vara riktigt trevliga människor hela bunten och jag tror att det skulle kunna vara riktigt roligt att jobba för dem!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.