Hoppa till innehåll

Nevertheless… & Love Alarm

  • Nöje

Jag har tittat på ytterligare en K-drama i väntan på att Netflix ska börja erbjuda C-draman även i Sverige. Jag saknar mina kinesiska favoritdraman, men de är goda minnen från USA…

Denna vecka har jag tittat på serierna Nevertheless… och Love Alarm. Jag har faktiskt tittat på första delen av Love Aralm tidigare, men var då inte särskilt intresserad. Men efter att ha tittat på Nevertheless… blev jag intresserad på nytt, då en av huvudpersonerna i båda serierna spelas av samma skådespelare.

Nevertheless… är en ny serie (från 2021) om en konststudent som inleder en relation med en medstudent. Serien känns mer ”verklig”. Även om serien handlar om relationer är det inte en kärleksrelation i traditionell mening och det gör den mer intressant, även om jag inte tror att jag kommer titta på den igen i framtiden.

Love Alarm är en futuristisk serie om en app som kan tala om för ägaren till mobilen ifall det finns någon som tycker om den inom en radie på 10 meter. I Love Alarm-världen behöver man inte tala om för någon att man tycker om någon – det vet denne genom att mobilen plingar till. Men vad händer för de som inte har appen och hur gör man om man inte vill att andra ska veta att man tycker om dem? Och hur är det med alla de personer vars mobiler aldrig plingar till?

Jag gillade Love Alarms koncept. Det är en tonårsdrama men med något mer i botten. Hur mycket bör vi förlita oss på teknik? Och hur förändras samhället när nya appar introduceras och blir så populära att de blir en del av vardagen? En serie värd att ses!

Etiketter:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.