Hoppa till innehåll

Logitech Ergo K860

För ungefär två veckor sedan köpte jag ett nytt tangentbord som jag har kopplat till min dator. Mitt gamla tangentbord fungerade fortfarande bra, men efter att ha vant mig vid ett större tangentbord på min något större Thinkpad T15g jämfört med Thinkpad X1 Carbon, så märkte jag att jag tryckte fel väldigt ofta. Det blev ganska irriterande så jag kände att det var dags för något nytt.

Denna gång kände jag att jag precis som tidigare externa tangentbord ville ha något trådlöst, men även ergonomisk. Jag letade i olika butiker på nätet och hittade till slut två intressanta tangentbord på Kjell & Co. Det visade sig dessutom att de hade ett särskilt erbjudande – rabatt om man bytte in ett tangentbord. Vi råkade ha ett jättegammalt tangentbord som kan kopplas in bakom en gammal stationär dator (alltså utan USB-sladd) som jag passade på att byta in. Och väl på plats bestämde jag mig för att köpa en Logitech Ergo K860.

Det här tangentbordet har stora knappar och ett handledsstöd som går att lyfta upp om det är nödvändigt. Jag har tidigare bara använt tangentbord där den bakre delen går att lyfta upp men jag tänkte att det kunde vara intressant att testa något nytt. Förutom att vara ergonomisk och trådlös har tangentbordet knappar som man kan sätta egna kortkommandon för. Den funktionen har jag utnyttjat och det visar sig att livet har blivit något enklare nu.

Efter nästan två veckors användande är jag nöjd med mitt tangentbord. Mina handleder vilar bekvämt mot handledsstödet och träffsäkerheten på knapparna är mycket bättre än tidigare. Vad mer kan man kräva av ett tangentbord?

Etiketter:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.