Hoppa till innehåll

Lite nytt och lite gammalt

Det är ett nytt år och det brukar ju leda till att man blickar framåt. Men även om det vore helt fantastiskt att få lämna förra året bakom mig och börja på nytt är jag fortfarande kvar i många gamla projekt…

Manuskript

Den här veckan har jag försökt att avsluta ett manuskript som jag har jobbat på sedan i höstas. Jag hade egentligen räknat med att kunna skicka iväg det innan jul, men så har det inte riktigt blivit. Jag skyller på mig själv – inte för att jag inte har skrivit tillräckligt, men för att mitt projektledarskap har brustit i slutet av projektet. Just det här projektet har skett i samarbete med en annan forskargrupp på Stanford och allt såg bra ut fram tills förra sommaren. Sedan har intresset eller tidsfördelningen till projektet minskat hos mina samarbetspartners och nu när vi är i den absoluta slutfasen har jag haft problem att ens få kontakt med mina samarbetspartners. Det innebär i sin tur att manuskriptet saknas detaljer och bilder som behövs innan vi kan skicka in det. Oerhört frustrerande och tidsödande!

Nygammal forskning

Jag jobbar också vidare på ett par andra samarbetsprojekt som jag började under min postdok. Men förutom de initiala simuleringarna och beräkningar jag gjorde där försöker jag här att expandera och utveckla projekten, så även om det är ”gamla” projekt så är det en hel del nya saker som händer i dem, vilket känns spännande. Så snart manuskriptet ovan är färdigt och inskickad hoppas jag kunna fokusera resten av året till dessa och helt nya projekt. Det ser jag verkligen fram emot!

Forskningshemsida

Något helt nytt finns det att berätta om idag också. Eftersom det inte är så mycket jag kan göra med manuskriptet just nu förutom att fortsätta maila mina samarbetspartners och vänta så har jag funderat över vad jag behöver göra det här året för att nå mina uppsatta mål. Förutom de forskningsprojekt som behöver avslutas och ett par som kommer startas upp har jag satt som mål att bilda en ”riktig” forskargrupp (med fler medlemmar än mig själv). Och för det behöver jag en bra hemsida så att intresserade studenter, unga forskare eller samarbetspartners kan hitta till mig och min forskning. Så denna helg har jag lagt ner mycket tid på att fundera över hur min forskargrupps hemsida ska se ut och nu har jag en (dock något innehållsfattig) hemsida som man kan gå in och titta på. Den ligger på adressen https://lab.yasminshamsudin.com. Jag hoppas kunna hitta mer tid framöver till att fylla den med intressant och intresseväckande information. Men nu har jag i alla fall en hemsida att hänvisa studenter och andra forskare till! Även den här bloggen pekar nu dit om man väljer ”Forskning” i menyn högst upp. Ta gärna en titt och berätta för mig vad ni tycker om den!

Lite annat…

Det är mycket att hålla reda på nu i uppstarten av det nya året, men jag hoppas kunna hålla den här bloggen uppdaterad med det jag gör. Både med innehåll om jobbet som forskare, men såklart också om det som händer i min närhet och i samhället. Vem vet? Kanske hittar jag fler dramaserier eller roliga tekniska grejer att skriva om? Det var ett tag sedan…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.