Hoppa till innehåll

Konferenser och live-möten

Det känns fortfarande konstigt att röra mig i kollektivtrafiken utan ansiktsmask. Men så ser livet ut numera. Trots att Folkhälsomyndigheten har varnat för en ny Covidvåg under maj månad så pekar statistiken på att det tvärtom minskar just nu. Men man vet ju aldrig, plötsligt kan smittspridningen komma igång igen!

Just den här veckan har jag förutom att åka med kollektivtrafiken hunnit med att vara med på en AI-konferens och Biokemidagen som är en dag då hela vårt forskningsprogram träffades på en kursgård en hel dag. Under pandemin var båda typer av aktiviteter helt otänkbara, men inte längre som sagt. Normaliteten börjar infinna sig!

AI-konferensen var både en ögonöppnare och lite av en besvikelse. Om de som presenterade bara represesenterade Uppsala eller AI-forskning i Sverige så verkar det inte som att det är något särskilt stort eller prioriterat fält i Sverige. Jag blev förvånad- vanligtvis är Sverige i framkant när det gäller ny teknik, men det verkar inte gälla för AI-området. Tråkigt då jag själv är intresserad av AI och hur det kan föra mitt eget fält framåt snabbare. Jag hade hoppats kunna hitta inspiration eller samarbetspartners till mina projekt, men lämnade dagen utan någondera….

Biokemidagen var dock roligare. För mig var det en möjlighet att träffa andra på programmet och höra mer om vad det forskas på på vår institution. Och där uppfylldes båda målen med råge! Det blev många samtal och ett eventuellt framtida samarbete, vilket inte är ett dåligt resultat för så lite arbete!

Nu börjar också de flesta personer vara mer på plats, sådär lagom tills att det akademiska året närmar sig sitt slut. Men det känns ändå bra, som ett bra sätt att avsluta det här turbulenta året på. Och äntligen en chans att träffa nya människor, nätverka, eller bara umgås med personer man inte har sett på flera månader eller till och med år!

Jag hoppas att det här håller i sig, även in på hösten och att vinterns virusvågor blir mindre allvarliga än tidigare år. Men just nu vill jag bara njuta, av vädret, värmen och gemenskapen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.