Hoppa till innehåll

Första veckan på läkarprogrammet termin 1

Förra veckan började jag på termin 2 (T2) på läkarprogrammet och denna vecka började termin 1. Det har varit en hektisk vecka och jag har sprungit ganska mycket fram och tillbaka för att försöka hinna med allt.

Uppropet var i måndags och ovanligt nog började det redan 08.00. Därefter fortlöpte dagen (och veckan) med fullspäckat schema av obligatoriska föreläsningar och annat. De första två veckorna ligger Medicinsk introduktionskurs som är en orienterande kurs i hur programmet är upplagt, hur läkarvärlden ser ut, osv. Det har visserligen stundtals varit intressanta föreläsningar och moment, men en hel del av innehållet har inte varit helt relevant för mig att lyssna på med de erfarenheter jag redan har av studier, forskning och den akademiska världen i övrigt.

wpid-wp-1410085434410.jpegParallellt med studierna har nollningen pågått. Jag har inte varit så aktiv i den eftersom jag var med väldigt mycket på teknolognollningen för 11(!) år sedan, men jag ska försöka vara med lite mer nästa vecka eller veckan efter, i alla fall så att jag lär känna lite fler människor på programmet!

Etiketter:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.