Hoppa till innehåll

Första dagen på Stanford

Vi flög från Arlanda till San Francisco via München i torsdags och landade samma kväll. Vi hann få tillräckligt med sömn på planet för att klara oss fram till kvällen. Hade jag flugit ensam hade omställningen säkert varit mindre, men med små barn så tar man vad man vad man får…

Vi har bokat en airbnb i Millbrae som ligger ca 30 min bilavstånd till Stanford för den första månaden här. När vi kom fram fungerade allt väldigt smidigt. Det tog väl 10 min att åka taxi från flygplatsen och väl framme så kunde vi nästan direkt gå och lägga oss.

På fredag morgon vaknade barnen runt 1.30 på morgonen amerikansk tid (9.30 svensk tid). Det var lite jobbigt, men det var ju fredag så även om jag var trött så tänkte jag att jag skulle få vila nästa dag i alla fall. Jag åkte in till Stanford med Lyft som är motsvarande Uber (men billigare) och kom fram i tid för gruppmötet som varade i två timmar. Efter det blev jag i princip bortjagad av min nya handledare som ville att jag skulle ta tag i det viktiga administrativa arbetet, dvs träffa min postdocadministratör, skriva på alla viktiga papper, få min badge och eventuellt hinna med att skaffa ett lokalt konto. Jag hann med allt utom att öppna ett konto då jag också ville hinna med att titta på en lägenhet, men det kan jag göra nästa vecka!

Den första dagen var nästan bara administrativ, men jag hann med att träffa gruppen och många andra på den väldigt korta tiden som jag hade. Det är mycket nytt nu, men jag tror att de kommande två åren kommer bli en mycket intressant och lärorik upplevelse.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.